21.2.2024. 22:30
0
Jeziva smrt u SAD: Djevojčicu progutala rupa u pijesku na plaži
FOTO: Screenshot
Djevojčica, za koju se vjeruje da je ima oko 5 do 7 godina, preminula je u utorak na Floridi. Ona je iskopala rupu na plaži, a potom ju je pijesak zatrpao. S njom je bio i 7-godišnji dječak.

Dok se dječaku desilo da ostane zarobljen do prsa, težina pijeska bila je fatalna za malu djevojčicu.

Prolaznici i hitne službe skočili su u akciju, očajnički kopajući pijesak u pokušaju da dođu do zarobljenog djeteta. Dramatični snimci koje je podijelio CBS Miami pokazali su intenzivne napore dok su lopate i daske korištene kako bi se očistio pijesak iz srušene rupe.

Opisujući incident kao "nepojmljivu nesreću", Sandra King, glasnogovornica vatrogasaca dodala je kako je djevojčica prestala disati kad su spasioci stigli do nje.

"Obavljali smo tehnike spašavanja života pokušavajući joj vratiti puls, ali nikad se nije oporavila, i proglašena je mrtvom u bolnici", rekla je King.

Djevojčica je proglašena mrtvom po dolasku u Broward Health Medical Center, dok je dječak, čudom, ostao u stabilnom stanju. Identiteti djece nisu objavljeni zbog njihove dobi.

Još uvijek nije jasno jesu li djeca bila lokalci ili turisti koji su posjetili plažu. A, istraga ovog incidenta je u toku.

Izvještaj objavljen u New England Journal of Medicine otkrio je alarmantne podatke, zabilježena su 52 slučaja ljudi koji su bili zakopani u rupe od pijeska između 1997. i 2007. godine, 31 slučaj završio je smrtnim ishodom.

(Erna H.) 
florida
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.