13.4.2024. 21:41
0
Dok raste napetost: Izrael uveo nova ograničenja okupljanja zbog mogućeg napada Irana
Potparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Danijel Hagari najavio je, usljed mogućnosti napada Irana na Izrael, nova ograničenja za okupljanje civila.

Smjernice Komande unutrašnjeg fronta zabranjuju obrazovne aktivnosti širom zemlje i ograničavaju okupljanja na 1.000 ljudi, dok u nekim oblastima, poput granica sa Gazom i Libanom, već postoje stroža ograničenja okupljanja.

Hagari je rekao kako se ograničenja odnose i na školska putovanja i kampove. Kako je objasnio, ova ograničenja važit će do ponedjeljka u 23 satai.

- Izraelska protivvazdušna odbrana u pripravnosti i da je na desetine aviona spremno na nebu - rekao je Hagari.


Ministar odbrane Yoav Gallant održava procjenu situacije s načelnikom štaba IDF-a, general-pukovnikom Herzijem Halevijem i drugim zvaničnicima odbrane.

Sastanak je održan usred očekivanog iranskog napada na Izrael.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je na putu do vojnog štaba IDF-a Kirija, gdje će se konsultovati s najvišim vojnim snagama.

(Ajdin B.)
IranIzrael
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.