11.10.2024. 21:02
0
Rus uhapšen u SAD-u: Imao je eksploziva da ceo kvart sravni sa zemljom
Ruski državljanin Evgenij Sadrislamov (27), nedavno uhapšen u SAD, optužen je za proizvodnju oružja za masovno uništenje u svom domu u Philadelphiji, javljaju američki mediji.

Skoro 23 kilograma eksploziva zaplijenjena su na posjedu Evgenija Sadrislamova, a vlasti kažu da je time mogao "sravniti cijeli kvart".

Vatrogasci su pozvani na njegovo imanje prošlog petka nakon što su primili dojavu o dimu koji dolazi iz garaže, izvijestio je Fox 29 News. 

Muškarac i žena čiji identiteti nisu objavljeni spašeni su iz kuće i hitna pomoć im je pružena na licu mjestu. Nema izvještaja o povrijeđenim.

James Kelly III, zamjenik načelnika policije Philija, rekao je da je u podrumu i garaži pronađena "laboratorija za proizvodnju eksploziva", uključujući materijale za izradu zapaljivih naprava.

- Ovo smo stvarno izbjegli veliku tragediju - rekao je. 

Sadrislamov optužen je za posjedovanje oružja za masovno uništenje, podmetanje požara i bezobzirno ugrožavanje javne sigurnosti.

U pritvoru je uz jamčevinu od 950.000 dolara, a preliminarno saslušanje zakazano je za 22. oktobra, rekli su dužnosnici.

Sadrislamov je već bio na izdržavanju uvjetne kazne nakon incidenta 2020., kad je u njegovom domu pronađen komercijalni vatromet. Tužitelji su rekli da je novi incident "jasna eskalacija" u odnosu na njegovu raniju presudu.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.