20.11.2016. 8:56
0
Često se svađate i imate problema u vezi? Probajte pronaći rješenje u ovih sedam stvari!
Ukoliko imate problema u vezi ili braku, postoje stvari pomoću kojih ćete možda moći ispraviti neke probleme kako bi se određene stvari vratile na svoje, piše Žena/Kurir.

Piše: Haris Ahbabović

Uzmite malo slobodnog vremena da se smirite

Posvetite se sebi, radite stvari koje vas ispunjavaju. Slušajte muziku, čitajte, zapišite neka od svojih osećanja o dilemi koju osjećate.

Razgovarajte sa svojim pouzdanim prijateljima

Ako imate prijatelja koji će jednostavno biti tu da vas sasluša, bez dodatnih prigovora i dolivanja ulja na vatru, vi se možete smatrati srećnom osobom. 

Otkrijte zbog čega se tako osjećate

Utvrdite da li je ovo kratkoročna bol i šok u vezi, ili je to samo još jedna epizoda u jednoj dugoj i zamornoj seriji.

Pokušajte da razgovarate

Kada budete oboje dovoljno smireni da razgovarate,izdvojite malo vremena da sumirate utiske o tome šta se dogodilo.

Neka vaš partner zna šta vam je potrebno

Odredite gdje ste sada. Da li je potrebno da privremeno promijenite stvari između vas, da li ste spremni da radite na popravljanju odnosa i vraćanja u normalu ili je potrebno da se uradi nesto više. 

Dajte partneru šansu da radi na tome

Kada ste ušli u period obnove svoje veze, dajte svom partneru vremena da se prilagodi promjenama koje ste napravili u vezi. 

Odredite vrijeme za napredak

Pogledajte da li je vas partner spreman na promjene u vremenskom periodu koji ćete prethodno dogovoriti. To moze biti nekoliko dana do nekoliko sedmica u zavisnosti od pitanja koje treba rešiti i promjena koje treba da se dogode. 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.