30.8.2023. 22:48
0
Naučno potvrđeno: Muškarci više vole krupnije žene
U zanimljivom istraživanju koje je sprovedeno na jednom britanskom univerzitetu, pokazalo se da muškarci, kada se nađu u kriznim situacijama u životu, više vole krupnije žene!

U eksperimentalnoj studiji prije nekoliko godina naučnici sa Univerziteta Vestminster intervjuisali su pola ispitanika postavljajući im pitanja koja povećavaju nivo stresa, dok su ostali odgovarali na banalna pitanja koja ne utiču na stres.

Nakon toga, obe grupe ispitanika su pogledale fotografije različitih žena – od vrlo mršavih do onih korpulentnih. Muškarci koji su imali povećan nivo stresa nakon intervjua preferirali su žene sa krupnijom figurom.

„Muškarci uvek biraju ‘karakteristike zrelijeg izgleda’ u nepovoljnim trenucima svog života. Čini se da je oblik tijela važan znak fizičke i psihičke zrelosti“, objasnio je autor studije, dr Voren Svami.

Oni koji nisu učestvovali u intervjuu koji podiže nivo stresa naveli su da su mršavije žene, poput Anđeline Džoli, privlačnije. Ovo, kažu naučnici, objašnjava i činjenicu da se u „primitivnim“ kulturama, gde većina stanovnika ima nedostatak sredstava za život, posebno cijene ženske obline.

Jedna druga britanska studija otkrila je da 89 odsto muškaraca više voli da legne u krevet pored nešto krupnijih žena. S druge strane, 68 odsto žena misli da su krupniji muškarci bolji i nježniji partneri, prenosi Net.hr.

U većini anketa ovog tipa muškarci su odgovorili su isto: žena sa viškom na kostima izgleda zdravije.

(Ajdin B.)

VezeSeks
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.