5.4.2016. 9:06
0
Svjetski dan zdravlja biće obilježen promocijom prava pacijenata u Sarajevu i Banja Luci
U četvtak 7. aprila u 14:00 sati obilježiće se Svjetski dan zdravlja u Bosni i Hercegovini u Univerzitetsko- kliničkom centru Sarajevo (zgrada DIP-a u prizemlju).

Zvanicama će se obratiti ambasadorica Sjedinjenih američkih država u BiH Maureen Cormack, generalna direktorica UKC Sarajevo Sebija Izetbegović, zamjenik šefa Delegacije Evropske komisije u BIH Renzo Daviddi i rezidentna predstavnica UNDP-a Sezin Sinanoglu i predstavnica udruženja za razvoj društva “Kap” koje provodi projekat promocije prava pacijenata Merima Spahić.

Događaju će prisustvovati predstavnici i ljekari UKC, diplomatskog kora, predstavnici udruženja pacijenata, resornih ministarstava i zdravstvenih institucija. 

Udruženje za razvoj društva "Kap" iz Sarajeva, uz podršku ambasade Sjedinjenih američkih država provodi projekat promocije prva pacijenata u bolnicama na području Bosne i Hercegovine.
Kampanja promocije prava pacijenata u bolnicama počet će 7. aprila na Svjetski dan zdravlja otrkivanjem table sa pravima i obavezama pacijenata u bolnicama.

Kampanja se dalje nastavlja 18. aprila kada će u BiH prvi put biti obilježen Dan prava pacijenata uličnom akcijom dijeljenja informativnih brošura i letaka građanima ispred sarajevske katedrale.
U narednom periodu, o pravima i obavezama pacijenata će se u sklopu kampanje razgovarati i na okruglim stolovima u Sarajevu, Banjaluci i Mostaru, a krajem godine biće uručene i nagrade za najboljeg doktora i najbolju bolnicu, o čemu će glasati građani i pacijenti putem online ankete.
 
Cilj kampanje je upoznavanje pacijenata i gradjana o njihovim zakonskim pravima i odgovornostima koje imaju tokom boravka u bolnici, kako bi se  informisanjem dao doprinos podizanju svijesti i poboljšanju kvaliteta usluga u zdravstvenim institucijama u BiH. 

Prema saopćenju se takođe navodi da će istovremeno, u četvrtak 7. aprila, u 14.00 sati će i u Banja Luci biti otvorena tabla s pravima pacijenata u Univerzitetsko kliničkom centru Banja Luka.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.