2.4.2017. 13:09
0
Sarajevo: Stotinu plavih balona za podizanje svijesti o autizmu
Simboličnim puštanjem 100 plavih balona ispred Sebilja na Baščaršiji i šetnjom sarajevskim ulicama, učenici, roditelji i zaposlenici Zavoda "Mjedenica" obilježili su danas Svjetski dan svijesti o autizmu.

Pedagogica Zavoda Zumreta Jeina kazala je Feni da je cilj šetnje skretanje pažnje društva na potrebe i mogućnosti djece i odraslih osoba iz autističnog spektra te izražavanje podrške ovoj populaciji širom svijeta.

Dodala je da su u šetnji, koja je počela ispred Zavoda Mjedenice, zatim zgrade Vlade KS-a  i Predsjedništva BiH,  do Sebilja, sa građanima razgovarali o ovom problemu te im dijelili informativni materijal.

Također, Vijećnica u Sarajevu, vodopadi u Jajcu, Stari most u Mostaru te po prvi put Tvrđava Kastel u Banja Luci večeras će biti osvijetljeni plavom bojom s ciljem podizanja svijesti o autizmu u okviru projekta Light it up Blue.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.