22.3.2019. 10:15
Policija intervenirala u Vogošći nakon postavljenih plakata koji pozivaju na bojkot pekare "Manja". Ispred pekare osvanuo i grafit "četnik"
Jutros su na nekoliko pekara "Manja" u Sarajevu i Vogošći izlijepljeni plakati kojima se poziva na bojkot proizvoda ove pekare, a nakon što su u javnost isplivali tvitovi Saše Trivića, vlasnika i pomoćnika direktora banjalučke kompanije Krajina klas, koja je nastala iz pomenute pekare. Trivić je, kako je već poznato, u svojim tvitovima veličao ratne zločince, a s podsmjehom je govorio o genocidu u Srebrenici.

Takve objave izazvale su revolt brojnih građana koji su putem društvenih mreža pozvali na bojkot ove pekare.

U Vogošći su osvanuli plakati na kojima je ispisano: "Bojkot pekare – vlasnik pekare 'Manja' Saša Trivić sljedbenik ratnog zločinca Ratka Mladića", a ispred prodavnice u Ulici Gradačačka, u sarajevskom naselju Otoka, neko je napisao i riječ "četnik", prenosi Oslobođenje. 

Kako javlja Hayat.ba, policajci su, na poziv uposlenika pekare u Vogošći, od sinoć nekoliko puta intervenirali zbog provokacija koje su doživjele radnice pekare. Plakate ispred pekare nešto poslije devet sati uklonili su policajci koji i dalje dežuraju ispred objekta.

I na društvenim mrežama je pokrenut apel da građani bojkotuju njihove pekare, čijih poslovnica u Sarajevu ima pet.




(Lejla Trle) 

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana