14.7.2020. 12:44
Darko Ćulum novi direktor SIPA-e
Darko Ćulum je, prema nezvaničnim informacijama, danas na sjednici Vijeća ministara u Sarajevu imenovan za direktora Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA.

Sjednica još traje, a prema svjedočenjima određenih izvora, imenovani su i direktor RAK-a, Službenog lista te Agencije za usavršavanje i školovanje kadrova, piše Oslobođenje.
Sve su kadrovii SNSD-a i HDZ BiH.

Današnjim odlukama su otkočena imenovanja.

Očekuje se također da predsjedavajući Vijeća ministara BiH za ministra sigurnosti BiH predloži Selmu Cikotića, a da njegovo imenovanje sutra potvrde parlamentarci na sjednici Predstavničkog doma.


(Lejla Trle) 

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana