19.4.2024. 19:20
Tužilaštvo BiH traži da se Vasviji Vidović zabrani obavljanje advokatske dužnosti na tri godine
Tužilaštvo BiH predložilo je Sudu da se advokatici Vasviji Vidović zabrani vršenje advokatske dužnosti u trajanju od tri godine od dana pravosnažnosti presude.

Podsjećamo, protiv nje je podignuta optužnica jer je 18. decembra prošle godine pokušala da iznese mobilni uređaj osumnjičenog Ranka Debevca iz prostorija SIPA-e.

- Osumnjičena se tereti da je, s ciljem da znatno oteža dokazivanje u sudskom postupku, sakrila tuđi predmet koji služi dokazivanju, čime je počinila kazneno djelo - Sprečavanje dokazivanja - navedeno je.

(Sead M.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana