26.7.2024. 21:15
Oglasio se i Dragan Čović zbog neusvajanja Agende: Neka se sve strane vrate za stol zbog BiH
Dragan Čović, prvi čovjek HDZ-a i HNS-a, oglasio se zbog neusvajanja Nacrta Reformske agende, pozvavši zainteresirane strane da se vrate za stol.

Čović je na platformi X napisao da evropski put Bosne i Hercegovine ne smije postati žrtvom izborne kampanje opozicionih stranaka.

"Suočen s kašnjenjem reformi i mogućim gubitkom budžetske podrške na svim nivoiama, pozivam sve zainteresirane strane da se vrate za stol za dobrobit Bosne i Hercegovine'', rekao je Čović.

Bosna i Hercegovina jedina je zemlja zapadnog Balkana koja nije službeno podnijela Nacrt dokumenta Reformske agende, što je uslov za dobivanje 70 miliona eura, odnosno prve tranše Plana rasta Evropske unije. Svoju saglasnost na predloženi Nacrt dokumenta nisu dali predstavnici Srednjobosanskog, Tuzlanskog, Zeničko-dobojskog te Unsko-sanskog kantona, uprkos dodatnom roku kojega je odobrila Evropska komisija.

(Sead M.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana