16.9.2024. 18:19
Nakon što je Dodikova televizija prekinula saradnju s njim - Robert Dacešin uputio poruku ATV-u: "Bilo je fino dok je trajalo"
Nakon što mu je televizija ATV otkazala saradnju i odlučila prekinuti njegov serijal, banjalučki putopisac Robert Dacešin oglasio se na društvenim mrežama.

ATV-u je zasmetala Dacešinova objava povodom izmjene nastavnog plana i programa osnovnih škola (osmih i devetih razreda) u bosanskohercegovačkom entitetu RS.

Putopisac je, pretpostavlja se, o ovoj odluci ATV-a saznao putem medija.

- U svakom slučaju, bilo je fino dok je trajalo i hvala za podršku protekle četiri godine. Hvala što ste prenosili moju emisiju i što ste omogućili ljudima da gledaju ono što smo se istinski trudili da stvorimo i na čemu smo od srca radili. Nikada to neću zaboraviti iskreno. Svjestan sam da se možda moji stavovi ne uklapaju u pojedine narative društva, ali nikakav novac nije vrijedan toga i iskreno jedino što ja želim je da mogu slobodno da pišem o onom što osjećam. Da pričam o onom što vidim u svijetu i da moja videa šire poruke mira i ujedinjenja ove zemlje, bez podjela i ako je to možda naivno ili šta već, očito živim u naivnom svijetu. Ako su me putovanja nešto naučila to je da volim svakoga na svijetu na isti način, a umjesto što blagoslov koji smo dobili da imamo priliku da u jednoj zemlji učimo tri različite kulture i religije tretiramo kao prednost, kod nas to predstavlja problem, ali ok. U svakom slučaju, no hard feelings i idemo dalje sa još više putovanja, napisao je Dacešin.



(Ajdin B.)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana