19.9.2024. 22:00
Najviše učenika iz Njemačke: U tuzlanske škole upisano 82 povratnika iz inozemstva
U osnovne i srednje škole Tuzlanskog kantona upisana su 82 učenika koji su se nedavno vratili iz inozemstva. Ovi učenici, koji su ranije napustili BiH sa svojim porodicama, većinom su se vratili iz Njemačke i Slovenije.

Ministar obrazovanja TK, Ahmed Omerović, ističe značaj ovog povratka, naglašavajući da svaki povratak, posebno onaj djece, donosi novu nadu i vjeru u budućnost.

“Ova vijest nije samo statistika, već snažan podsjetnik da naše škole, naš kanton i domovina Bosna i Hercegovina uvijek imaju mjesto za svako dijete. Zajedno ćemo se posvetiti tome da tim učenicima omogućimo ne samo kvalitetno obrazovanje, već i osjećaj pripadnosti,” izjavio je Omerović, dodajući da je povratak ovih učenika neprocjenjiv doprinos našem društvu.

Nova školska godina u Tuzlanskom kantonu započela je 2. septembra, a među novim učenicima se našlo i 3.500 prvačića. Ovaj povratak predstavlja korak ka jačanju zajednice i pružanju prilike novim generacijama da doprinesu razvoju svoje domovine.

(Erna H.) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana