17.10.2024. 17:45
Tužilaštvo KS zatražilo pritvor za još dva maloljetnika: Deset puta su lažno dojavili bombe u školama
Postupajuća tužiteljica Tužilaštva KS, predložila je sudiji za maloljetnike Općinskog suda u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora za još dva maloljetnika koji se sumnjiče za krivična djela ugrožavanje sigurnosti i lažno prijavljivanje.

Pritvor im je predložen u skladu za Zakonom o zaštiti i postupanju za djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku FBiH i to zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo.

Sumnjiče se da su u proteklom periodu najmanje 10 puta lažno dojavili da su postavljene bombe u višeškola u Sarajevu, upućujući prijeteće poruke na njihove e-mail adrese, rekla je portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić.

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana