17.10.2024. 22:00
Brutalan napad u BiH: Sinoć pretučena doktorica na dežuri, kolege izašle na mirni protest
Doktorica Doma zdravlja Bratunac Snježana Stojanović pretučena je noćas tokom dežurstva. Od zadobijenih povreda primljena je u bolnicu Zvornik, a njene kolege organizovale su mirni protest. Porodica je za napad saznala jutros, prenosi BN.
Snježanin brat Zvezdan Stojanović ogorčen je zbog svega što se desilo. Strašno je kaže da mu je sestra brutalno pretučena dok je radila svoj posao.

- Da je dok je ležala nokautirana u predjelu lica da ju je taj tukao nogama, životinjski. Da se od udaraca uneredila, ne svojom voljom naravno, i sad to predstavljaju kao lake tjelesne povrede, a ne pokušaj ubistva to je po meni mimo zdravog mozga - ogorčen je Stojanović.

Snježana Stojanović primljena je u zvorničku bolnicu sinoć, a Milan Pavlović, dežurni hirurg kaže da se nalazi van životne opasnosti.

- U ranim jutarnjim satima sam primio lice koje je zadobilo povrede su u predjelu viličnih kostiju, koje ima hematom, gubitak svijesti. Ostala je kod mene na posmatranju u jedinici intenzivnog liječenja na daljoj dijagnostici - kazao je Pavlović.

Da je doktorica pretučena u Domu zdravlja u Bratuncu policija je prijavu dobila oko jedan sat posle ponoći. PU Zvornik u saopštenju navodi da je lice inicijala M. D. zbog napada na doktoricu lišeno slobode.

Zbog ovog nemilog događaja zaposleni u Domu zdravlja Bratunac organizovali su mirni protest. Ogorčeni su kažu što se desio napad na njihovu koleginicu. Traže oštre kazne i reakciju nadležnih.

- Apelujem na državne organe da nam daju status službenih lica koje mi preko naših sindikata zdravstvenih radnika već odavno tražimo i nadam se da će nakon ovoga nam izaći u susret i da neće čekati da se takav napad završi smrtnim ishodom da bi nam dali status službenog lica.

Apelujem i na lokalnu vlast da imamo obezbjeđenje 24 sata u zdravstvenoj ustanovi kako bi mogli da se zaštitimo - kaže Danka Mićić, ljekar u Domu zdravlja Bratunac, prenosi BN.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana