18.10.2024. 9:50
Akademija povodom obilježavanja 21. godišnjice smrti Alije Izetbegovića
Javna ustanova Muzej "Alija Izetbegović" i Fondacija "Alija Izetbegović" večeras u Narodnom pozorištu u Sarajevu s početkom u 20.00 sati organiziraju Akademiju povodom obilježavanja 21. godišnjice smrti prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.

Nakon uvodne riječi moderatora Adnana Rondića, prisutnim zvanicama će se obratiti predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

Centralni dio Akademije predstavlja panel diskusija u kojoj će o diplomatiji kao temi govoriti prof. dr. Mirko Pejanović, bivši član Predsjedništva Republike BiH, prof. dr. Emir Hadžikadunić, bivši ambasador BiH u Iranu i Maleziji i Mirza Hajrić, član kabineta Alije Izetbegovića i bivši ambasador BiH u Australiji i na Novom Zelandu, saopćeno je iz JU Muzej "Alija Izetbegović".

Akademija se održava pod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i Grada Sarajevo.

(Erna H.) 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana