6.1.2021. 16:30
Sahrana Nusreta Smajlovića u četvrtak na Barama
Sahrana profesora emeritusa dr. Nusreta Smajlovića, koji je u srijedu iznenada preminuo u Sarajevu u 69. godini života obavit će se u četvrtak 7. januara 2021. godine u 14.30 sati na gradskom groblju Bare.

Zajednička Komemorativna sjednica Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja i Univerziteta u Sarajevu, u čast preminulom profesoru biti će održana istog dana u prostorijama faktulteta u 13 sati.

- Prisutvo Komemorativnoj sjednici je uz poziv i ograničeno je zbog poštivanja epidemioloških mjera - navodi se u saopćenju Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu.

Profesor emeritus dr. Nusret Smajlović od 1994. do 2017. godini bio je redovni profesor na Katedri bazičih sportova i vanredni profesor na Katedri organizacije i upravljanja u sportu, dok je u periodu od 2014. do 2017. godine bio dekan Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja.

Bio je član Etičkog vijeća Univerziteta u Sarajevu, a kroz veliki broj naučih radova dao je veliki doprinos naučno-nastavnom i stručnom i sportskom sistemu, prenosi faktor.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana