16.9.2024. 19:15
Vulin odgovorio Šapiću: Beograd su oslobodili partizani i Crvena Armija
Povodom izjave gradonačelnika Beograda da će podnijeti inicijativu da se Titov grob izmjesti, potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin je rekao da Srbija nije Ukrajina ili Litvanija, pa da ruši spomenike antifašistima i potire sve što je bilo prije generacije koja sada vlada.

"Ako Šapić misli da obiljleži osamdeset godina od oslobođenja Beograda tako što će rušiti spomenike partizanima, onda izgleda nije razumio da su Beograd oslobodili partizani i Crvena armija i da to nije stvar političkih uvjerenja ili odnosa prema političkoj praksi Josipa Broza Tita, već je to neoboriva činjenica", naveo je Vulin.

On je napomenuo da su mnoge zemlje Afrike i Azije odbile da priznaju Kosovo, jer Srbiju smatraju nasljednikom SFR Jugoslavije, koju je, kakva god bila, vodio baš Tito, prenose mediji saopćenje iz Vulinovog kabineta.

(Ajdin B.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana