17.9.2021. 11:14
Skandalozne mjere u Italiji - Ko nema covid potvrdu, nema plate na računu
U Italiji su nadležni donijeli odluku da svi zaposleni moraju da posjeduju kovid certifikate.

Italijanska vlada usvojila je u četvrtak jednu od najstrožih covid mjera u svijetu - svi radnici moraju da imaju kovid certifikate, a oni koji nemaju biće suspendovani sa posla i neće dobijati platu, s tim da neće dobiti otkaz, prenosi BBC News.


U svetu je do sada zaraženo više od 227 miliona ljudi, a preminulo više od 4,66 miliona. Dato je više od 5,8 milijardi doza vakcina, prema podacima Univerziteta Džons Hopkins. Podaci pokazuju da postoje velike razlike u procesu vakcinacije u različitim dijelovima svijeta - dok su neke zemlje obezbedile velike količine, druge mnogo zaostaju.


(Amer Mujezinović)


Simptomi Delta soja

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana