9.1.2017. 13:20
0
Šesti put spasio ljudski život: Roditelji djevojčice su nas uplakani dočekali na kućnim vratima
O Zoranu Mijiću heroju iz Bosanske Dubice smo već pisali. Riječ je čovjeku koji je spletom raznih okolnosti do sada uspio spastiti pet ljudskih života.

Zoran iza sebe ima golmansku karijeru, tačnije on je dugi niz godina bio čuvar mreže Dubičkog Borca u kome sada ima trenersku ulogu. Kako bi vam bilo jasnije na koji način je ovaj "Supermen iz Dubice" kako ga mnogi nazivaju, spasio pet ljudskih života, pročitajte tekst koji se nalazi OVDJE.

Ipak, mnogo je onih koji će reći da je sve ono što je Zoran prošao i doživio samo puka slučajnost. Ali, događaj koji se desio prije nekoliko dana sigurno je da će i takve natjerati da promjene mišljenje i da povjeruju da ovaj čovjek zaista posjeduje određen dar od Boga. Naime, za Badnje veče Mijić je spasio djevojčicu od 4 godine koja je nekako otišla od svoje kuće i izgubila se u velikoj hladnoći. Kako je pronašao curicu i vratio je njenim roditeljima Zoran je prepričao je za Source portal.

"U blizini crkve ovdje u Dubici za Badnje veče našao sam dijete, odnosno jednu malu djevojčicu. Nekoliko puta sam je pitao gdje su joj roditelji, međutim ona je samo djelovala uplašeno. Bila je oskudno obučena i zbog velike zime primijetio sam da se počela smrzavati. Shvatio sam da joj roditelji nisu u blizini. Obišao sam cijelo naselje raspitujući se, ne bi li našao nekoga ko bi mogao prepoznati djevojčicu. U jednom trenutku ona je spomenula Bužim, koji je od mjesta gdje sam je ja pronašao bio udaljen oko dva kilometra. U tom trenutku sjetio sam se svog prijatelja povratnika Sejfe Škorića koji mi je jednom prilikom spominjao kako se iz Bužima sa porodicom vratio u Dubicu. Pretpostavio sam da bi djevojčica možda mogla biti njegova ili kćerka nekog njegovog poznanika. Sa policijom smo došli pred Sejfinu kuću i kao što sam u početku pretpostavljao, to je bila njegova kćerka. Ne mogu vam opisati koliku radost i olakšanje su u tom trenutku osjetili Sejfo i njegova supruga, koji su uplakani stajali na vratima svoje kuće. Tri sata je trajala njihova potraga po komšiluku za izgubljenom djevojčicom, otkrio nam je njen spasilac Zoran Mijić.

Zoran je ponosan i sretan što je još jednom imao priliku pomoći svojim sugrađanima, ali sa druge strane kako nam je rekao sve ovo jako potresno djeluje na njega.

"Mnogo razmišljam o svemu što mi se desilo u životu, proteklih dana boravim samo u svom domu pokušavajući posložiti stvari u glavi na pravi način. Osjećaji sreće i zadovoljstva što sam još jednom nekom uspio pomoći nekako su izmješani sa određenom dozom straha, jer šest puta biti glavni akter nečijeg spašavanja postavlja pred vas razna pitanja. Nadam se samo da sve to neće utjecati na moje zdravlje, govori Zoran.


Fotografija korisnika/ce Vesna Mijic Kondic.
Zoran Mijić sa porodicom

Za njega već neki kažu da je svetac, a pohvale na njegov račun pristižu sa svih strana. Za svoje "životne avanture"  Zoran je dobio niz nagrada i priznanja. 


Novinar: Admir Oručević

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.