27.9.2022. 14:36
0
Da li je Petev ispunio očekivanja i kako se pozivaju igrači u reprezetaciju: Da li selektor ima glavnu riječ, zbog čega takva praksa traje nekoliko utakmica unazad
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ubjedljivim porazom zaključila je takmičenje u Ligi nacija.

Slavili su Rumuni s 4:1, ali uprkos pobjedi nisu uspjeli izboriti opstanak u B diviziji.

S druge strane selektor Petev može biti zadovoljan rezultatima koje je naš tim ostvario u ovom takmičenju.

"S obzirom na to da smo izborili plasman, dali smo šansu novim igračima da vidimo možemo li računati na njih u budućnosti. Mislim da smo prejeftino primili tri gola, to sebi ne možemo dozvoliti. Mislim da naš golman nije uhvatio loptu u ruke, imali smo prilike koje nismo iskoristili, ali čestitam igračima na plasmanu u Ligu A. Razočaran sam rezultatom, ali ne mogu reći da nisu htjeli i da nisu trčali, nedostajalo je kvaliteta u odigravanju lopte i tako je završilo 4:1", rekao je Petev nakon meča.

Predstava protiv Rumunije bila je razočaravajuća, dešavale se greške koje se ne mogu dešavati profesionalcima i igračima koji žive od fudbala.

"Defitnitivno je zabrinjavajuće da primimo četiri gola od reprezetacije koja je u velikoj krizi i koja nije ni sjena od reprezetacije od prije 15, 20 godina", izjavio je za naš portal sportski novinar Emir Delić.

Prilika novim igračima

"Pokazalo da se većina tih igrača treba da se zapita kakvu pažnju zaslužuju i da li je uopće zaslužuju u reprezetaciji BiH. Selektor Petev mora da razmisli da li je pozivanje nekih igrača koji igraju u drugim ligama, a pri tom izostavljanje igrača koji igraju u prvim inostranim ligama, je li to pravo rješenje. Zbog čega takva praksa traje nekoliko utakmica unazad. Pomenut ću u Harisa Hajrudinovića, Nermina Zolotića, Amara Rahmanovića, sve su to igrači koji su zaslužili da se na njih obrati veća pažnja. Činjenica je da je Petev ispunio očekivanja plasiravši se u A-Ligu nacija", govori naš sagovornik

Teško je ocjenjivati nastupe pojedinaca, ali isto tako teško se oteti dojmu da je većina fudbalera koji su sinoć nastupali, potpuno zalutala na travnjak. Da li Petev ima glavnu riječ pri selekciji igrača?

"To je sada u domenu špekulacija i teško je o tome javno govoriti. Nema dokaza da li neko sugeriše kod selektora kod pozivanja igrača, i da ima, ne bi bio ni prvi ni posljednji selektor koji je bio pod takvim utjecajem, jer se to dešava i u drugim zemljama", zaključio je Delić.


(Admir Oručević)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.