13.11.2022. 21:19
0
Riječi mladog bh. pisca i konobara pogađaju centar: Toliko tih pratioca imamo na društvenim mrežama, zapitate li se, koga od njih možete nazvati u dva ujutro!
Mladi Novotravničanin Semir Krnjić objavio je novu knjigu pod nazivom "Majčine riječi".

Nova knjiga mladog pisca: Knjiga "Majčine riječi" motiviraće vas da budete još plemenitiji, ljubazniji i pažljiviji.

Ovo je peta knjiga mladog pisca, ranije je objavio: roman Želja, Još te čekam,  Ramazanski dnevnik I i Ramazanski dnevnik II. Autor je više od četiri stotine pjesama, bavi se publicistikom i dobitnik je nekoliko nagrada. Pojavljuje se i u koautorskim  zbirkama poezije i proze.Student je Fakulteta za medije i komunikacije. Njegov je rad odavno prepoznat na društvenim mrežama i javnosti.

Izdvajamo neke dijelove iz ove prelijepe knjige:
"Da je majka lahko biti, ne bi bila tri puta preča od oca.Kada si 
gladan – tražiš majku. Kada te nešto boli – zoveš 
majku. Kada si prljav – gledaju u majku. Kada si 
kulturan – hvale ti majku. Kada odrasteš – tražiš 
sličnu majci. Majka je to. Život ne žali i zauzvrat 
ništa ne traži. Majka se neće naljutiti ako nešto 
ne uradiš, a drugi hoće. Majka se neće naljutiti 
ako si lošeg raspoloženja, ali drugi hoće. Majka 
te samo pomiluje. Kada oči ugledaju majku, prvo 
joj duša poleti u zagrljaj pa tek onda tijelo. Allahu, 
sačuvaj naše majke. Amin! 
“Ponekad je dobro i zaplakati, pa da vidiš čije će ti ruke suze obrisati.”
“Ako imaš nekoga koga ćeš zagrliti svaki 
dan, sretan si. Ako tebe ima ko svaki dan 
zagrliti samo zbog tebe takvog kakav si, 
bogat si.”
“Onaj ko te voli, on ti je najbolju hediju za 
života dao."
“Ako pokoji dan puno predeveraš, ne kukaj! 
Neki bi sve dali za tvoj dever.”
“Nije bitno kuda ideš, bitno je s kim ideš."
Kada gaziš po vodi,suncu ili travi, s tobom će većina ići. Kada budeš gazio trnje, kamenje i blato, tada su s tobom oni pravi.I jedno i drugo te čeka, zato pazi s kim ćeš da hodiš sudbinskim putem."

Semir Krnjić se osim pisanja bavi i ugostiteljskim poslom, tačnije on je sigurno jedan od najpoznatijih konobara u BiH.

U intervju koji smo sa njim radili prije nekoliko godina govorili smo o  poslu kojim se bavi.

"Više me mušterije ne zovu 'konobar' ili 'ljudino', nego kažu: Pisac može li kahva, burek! Konobarišem jer nisam imao 'Čika štelu', rekao je Krnjić za Source.

Bila je ovo prilika da sa Semirom još jednom porazgovaramo. Jasno je da za sve ono što on radi treba talenat, znanje, strpljenje i vjerovatno zahvaljujući samo svom trudu uspjeva ubrati plodove svog rada.

Koliko je to teško danas ostvariti u vremenu kada se prave vrijednosti nažalost, najmanje cijene.

"Bez obzira na to čime se bavimo  i šta radimo, budimo ljudi! Vrijednosti prave i istinske ne blijede, samo su postale rijetke. Danas je vrijeme “ubijanja duše”, jer ona ne može da doživi osjećanja, emocije, ljubav, iskrenost… Ubijamo duše pohlepom, zavisti, mržnjom da imamo više, bolje, vrednije, uglavnom za sebe, rijetko za druge", govori nam Krnjić.

Pitali smo ga koliko mu aktivnost na društvenim mrežama pomaže u promociji njegovih dijela, pogotovo na Tik-toku, koji je trenutno možda i najpopularnija platforma za mlade ljude.

"Iskreno nisam o tome još razmišljao. Imam profil, objavim nekada nešto, većinom su to dijelovi iz knjiga uz neku pjesmu. Ono što je trenutno glavno na tik-toku, i ono što ja radim,  valjda se ne uklapa. Tako da, sad za sad, nisam nešto pretjerano aktivan. Mnogo imamo prijatelja na društvenim mrežama, mnogo imamo tih pratioca. Zapitamo li se imamo li nekoga,  koga ćemo nazvati  u dva ujutro!? Znaš, život je satkan od sreće i iskušenja, suze su uvijek prisutna. Život je puno od virtualnog. Bitno je razlikovati virtualno i stvarno, nema slave, bogatstva i moći, koja može da i koja vrijedi da nas razdvoji od onih koji nas čekaju", rekao je Krnjić za Source.


(Admir O.)


0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.