28.9.2017. 14:38
3
Bahato ponašanje Sejfovića: Cijelo ročište se smijao i razgovarao sa optuženim Hajrovićem. Na kraju se i fotografisao
U Kantonalnom sudu u Sarajevu, jučer je nastavljeno suđenje Amelu Sejfoviću koji je optužen za pljačku Raiffeisen banke na Ilidži, prilikom koje je poginuo Kemo Bašić, koji se našao na krivom mjestu u krivo vrijeme

U ranim jutarnjim satima, Sejfović je iz Zenice doveden u Kantonalni sud u Sarajevu, koji je u tom periodu bio okupiran jakim policijskim snagama. Podsjećanja radi, iako je malo onih koji se ne sjećaju tog događaja, Sejfović je  pobjegao iz zatvora, a prilikom bijega pucao je na zatvorske čuvare. Prilikom bijega Sejfović je imao pomoć iznutra.

Osam dana nakon njegovog bijega, pronađen je 11.09. u selu Buci pokraj Visokog. Njega je naime uočio jedan mještanin, kada je izlazio iz napuštenog mlina, a odmah potom je obavijestio policiju, čija je reakcija bila brza. No, prilikom hapšenja, prema saznanjima, ranjena su dva policajca, ali i sam Sejfović, koji je navodno pružao otpor.

Nakon hvatanja Sejfovića, oglasio se njegov advokat Muhidin Kapo, koji je kazao kako Amel nije pružao otpor policajcima, te kako on nikada nikog nije povrijedio.

''Amel se sada nalazi u KPZ Sarajevo, u ćeliji u kojoj se nalazi samo krevet, noge su mu vezane, ruke na leđima, a čuvaju ga dva stražara sa dugim cijevima'', kazao je tada Kapo.

''Mene je zamolio njegov otac da ga posjetim jer je čuo da je teško povrijeđen, na aparatima i da mu se bore za život. On ima povrede glave i ožiljke po licu, ali nisam primijetio da ima nekih lomova. Smršao je jer nije jeo nekoliko dana, dok je bio u bjekstvu i zamolio je da poručim njegovoj porodici da mu donese hranu i odjeću. Moj klijent je rekao i da se sam predao, da nije istina da je pružao otpor policiji. Kazao mi je ''Ja nisam nikog povrijedio niti napravio invalidom, a za bijeg ću odgovarati''', ispričao je Kapo.

Jučer se Sejfoviću sudilo za pljačku Raiffeisen banke, te za smrt nedužnog bicikliste Keme Bašića.

Kako se navodi u optužnici, Sejfovića se tereti za krivično djelo ubistva, pokušaja ubistva i oružane pljačke, te se navodi da su pljačku isplanirali Amel Sejfović, Arif Hajradinović, Alma Sejfović i Anel Hajrović, a prilikom pljačke su tukli uposlenike Raiffeisen banke i natjerali ih da otvore sefove iz kojih su uzeli blizu 300.000 KM.

Pored gore pomenutih, optuženi su i Nizama Beširević, Haris Hajrović, Goran Šakota i Samir Baltić

Jučerašnjem ročištu prisustvovao je veliki broj medija, te sudskih policajaca, a Sejfović je bio vidno raspoložen, te se tokom cijelog suđenja smijao i razgovarao sa optuženim Harisom Hajrovićem, a kako navodi Avaz, na kraju ročišta, pristao se čak i fotografisati. Bahato, nema šta.

Svjedok na ročištu je bila izvjesna M.H., koja tvrdi da se njena sestra družila s Almom Sejfović, koja ju je u decembru 2015. zamolila da izvrši uplatu novca na jedan račun, a Alma joj je prethodno na papiriću napisala ime i prezime, ali i ostale podatke, te je na račun u Francuskoj uplaćen iznos od 1000 KM u novčanicama od po 100 KM.

 

Video: Oslobođenje

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.