26.10.2017. 20:39
0
''Ne mogu ti to objasniti, jako čudan osjećaj je na Grbavici biti na drugoj strani. Ne želim davati nikakve izjave''
U utakmici osmine finala Kupa Bosne i Hercegovini, jučer je Željezničar na Grbavici golovima Zeca i Zakarića slavio protiv Mladosti DK rezultatom 2:1

Do 83. minute rezultat je bio 1:1, no onda je jedan od igrača Mladosti rukom zaustavio loptu koju je Zakarić uputio prema golu, te je sudija pokazao na bijelu tačku, sa koje je siguran bio Goran Zakarić za pobjedu Plavih, te plasman u četvrtfinale Kupa.

Mladost je pokazala dosta dobru igru tokom cijele utakmice, te je trener ekipe iz Doboja kod Kaknja Edis Mulalić mogao biti zadovoljan prikazanim, no nije želio pretjerao komentarisati jučerašnji dvoboj njegovog bivšeg i sadašnjeg kluba.

''Utakmica je bila gledljiva i mislim da nismo zaslužili poraz, jer ako nismo bili bolji, onda smo barem bili ravnopravni, ali eto Željo je pobijedio i ja im čestitam na tome. Svakako da sam zadovoljan igrom koju je moja ekipa pružila'', prokomentarisao je Edis Mulalić za Source.

Edis Mulalić je u našoj ligi poznat kao nekada strastven i jako borben igrač, a sada kao trener je isti takav. Nikada nije pokušavao, niti se trudio sakriti svoju ogromnu ljubav prema Željezničaru, imao je, kako je često govorio 'srce kao Trebević' i to je zaista uvijek bio njegov X faktor. Jučer, prvi put nakon odlaska se vratio na Grbavicu, ali ovaj put je stajao na drugoj strani terena i igrao protiv 'svog' Želje. Mi smo ga pitali kako se osjećao tokom jučerašnjeg susreta.

''Čudno se osjećam kada igram protiv Želje i zato neću da dajem nikakve izjave, niti bilo šta. Jako je čudan osjećaj, ne mogu ti to objasniti. Prvi put sam jučer na Grbavici stajao na drugoj strani terena, evo u subotu već drugi put. Ali moraš biti profesionalac. Za novi klub se trudim da budem iskren i pošten prema njima i da dam sve od sebe da pobijedim uvijek, ali kažem ti, nije jednostavno, osjećaj je baš baš čudan'', priča nam Mulalić, te se osvrće na narednu utakmicu, koja se igra već sada u subotu na Grbavici:

''Ja sam fokusiran na svoju ekipu i protivnik sa druge strane nije bitan. Znamo da je Željo opet favorit naravno. Samo ime i veličina kluba im daje za pravo da budu favoriti. Međutim, mi smo pokazali da znamo igrati lopte i tu se ne trebamo ničega bojati. Malo smo osakaćeni sa crvenim kartonima, kapiten nam je dobio crveni, Aganspahić također ima suspenziju zbog tri žuta, tako da nas je to malo poremetilo, ali mislim da  se i u subotu možemo suprotstaviti Želji'', objašnjava Edis.

Mladost DK je bila jedna prosječna ekipa, koja se nije mogla nositi sa ekipama sa vrha tabele, no ove godine to se promijenilo, pa tako sada mogu parirati svima i igrati ravnopravno sa bilo kojim protivnikom. Ipak, Edis Mulalić smatra da njegova ekipa može igrati i 60 – 70 posto bolje od ovoga trenutnog.

''Mi se zaista ne trebamo stidjeti za dio prvenstva koji smo do sada odigrali i možemo biti ponosni, ali mislim da možemo još bolje, jer ekipa se gradi, obnavlja i stasava iz dana u dan, pa čak i negativan rezultat najviše spaja ekipu. To vam je kao u životu, kad imaš neki problem u porodici, ona se samo više približi. Ipak, najveća zasluga pripada igračima, jer džaba sve i trener i stručni štab i treninzi, ako oni naše zamisli ne prenesu na teren'', kaže Edis, te nastavlja:

''Oscilacije su normalne i to zna svako ko se imalo razumije u sport, jer nakon prošle sezone u ovoj ekipi su ostala samo dva igrača i golman, tako da je ovo skroz jedan novi tim, a najteži zadatak za trenera je da to sve poslaže. Kako vrijeme bude odmicali i budemo više radili zajedno i sve ove turbulencije i dobre stvari zajedno proživljavali, mislim da nas samo to može stopiti i donijeti dobre rezultate. Sve ekipe koje su u vrhu, većina igrača je po nekoliko godina tu zajedno. Sad kad bismo mogli ostaviti na okupu ove igrače što imamo i još dovesti na zimu jedno dva igrača koja ciljamo, to bi mogla već biti jedna ozbiljna ekipa. I sada smo dosta ozbiljna ekipa, ali to može još puno bolje. Možda i ja tražim previše, ali svakako mislim da se ne trebamo stidjeti nijedne predstave za ovih 13 – 14 utakmica koliko smo zajedno'', kazao je Edis za kraj.

Utakmica između Željezničara i Mladosti DK je na rasporedu u subotu u 17:30 na stadionu Grbavica.

 

(Amila Alijagić)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.