3.2.2018. 20:01
0
Solak: Stanje u Krajini, Kiseljaku i Fojnici nije alarmantno kao što predstavljate
U Krajini od jučer pada snijeg, te već je napadalo oko pola metra, saobraćaj je otežan,a prema informacijama, stanovnici nekih mjesta nemaju struju i vodu cijeli dan.

Zbog toga smo kontaktirali Fahrudin Solaka, direktora Federalne uprave civilne zaštite, te ga pitali da li u tim mjestima ima raspoređen neko od ekipe, jer ovakvo vrijeme u nekim djelovima BiH je najavljeno prije nekoliko dana i očekuje se da je FUCZ to dočekala spremno.

''Kolege su tamo na terenu, a ona mjesta koja još nemaju vode i struje, mislim da bi trebalo uskoro biti riješeno. Danas je padao snijeg, a u Krajini je napadalo oko pola metra, te je zbog toga došlo do određenih poteškoća sa električnom energijom. Elektroprivreda još radi na tome, a što se FUCZ tiče, ekipe su cijeli dan na terenu. Nije to ništa toliko strašno i alarmantno kao što vi predstavljate'', rekao je Solak.

Zbog obilnih padavina, u općini Fojnica je proglašeno stanje prirodne nesreće, dok je izlijevanje rijeke uzrokovalo probleme i u općini Kiseljak. Kako je ranije obavješteno, voda je uzrokovala najviše problema u naseljima Gojevići, Dusina i Bakovići, te je ušla u pet kuća.


U općini Kiseljak je došlo do izlijevanja rijeke Lepenice na cestu u naselju Gormiljak kojom se prometuje otežano, dok je voda došla do četiri kuće u ovoj općini.

''Danas je u toku dana došlo do izlijevanja malih rijeka u Kiseljaku i Fojnici. Imamo i tamo ekipe koje čitav dan otklanjaju probleme, koji su se javljali tokom dana, voda je nanijela određeni mulj i prljavštinu. Bilo je bojazni da neka sela budu odsječena, ali srećom nije došlo do toga. Kolege su bile spremne i za evakuaciju ako bi bilo potrebe za tim, ali zasad nema tih problema'', govori Solak, te navodi kako će idućih dana doći do smirivanja naleta lošeg vremena.

(Amila Alijagić)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.