30.3.2017. 16:12
0
Brčko: Mladi bojkotirali javnu raspravu o Nacrtu zakona o mladima
Javna rasprava o Nacrtu zakona o mladima Brčko distrikta, koja je trebala biti održana danas, odgođena je jer se nitko od predstavnika omladinskih organizacija i mladih nije odazvao pozivu.

Službenik za mlade u Vladi Brčko distrikta Sead Ušanović kazao je kako su na javnu raspravu, osim omladinskih organizacija kojih u Brčko distriktu ima više od 20, pozvani i drugi mladi koji bi mogli dati  doprinos toj javnoj raspravi.

Suad Burić, predsjedavajući Komisije za mlade Skupštine Brčko distrikta BiH, istaknuo je kako Brčko distrikt, za razliku od RS-a i Federacije BiH, nema zakona o mladima.

 - Sasvim sigurno je da je ovakav akt potrebam gradu i mladima i sigurno je da on nije do kraja precizirao niti ulogu niti način rješavanja problema mladih. Sasvim sigurno ćemo insistirati da Vlada što prije pristupi istraživanju problema mladih i donošenju strateških dokumenata koja se tiču navedene problematike - ustvrdio je Burić.

(FENA/Merima Druškić) 

MladiBrcko
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.