29.11.2021. 19:57
0
Ramić razgovarao s američkom kongresmenkom Claudiom Tenney o podršci BiH od administracije SAD
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica i potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Edin Ramić sastao se s američkom kongresmenkom Claudiom Tenney, saopćeno je.

Razgovarano je o stanju bosanskohercegovačke dijaspore u Americi, kao i o podršci Bosni i Hercegovini od američke administracije.

Ramić je istakao značajnu ulogu Sjedinjenih Američkih Država u najtežim momentima za našu domovinu, kao i podršku koja traje od okončanja agresije na Bosnu i Hercegovinu do danas.

Upoznao je kongresmenku Tenney s trenutnim političkim stanjem u BiH, kao i s potrebom za značajniju podršku SAD u očuvanju mira, stabilnosti i ekonomskog napretka BiH.

Uloga bosanskohercegovačke dijaspore u političkim procesima u SAD je značajno porasla uključenjem aktivista u političke subjekte.  

Upravo kroz politički aktivizam i djelovanje mladih ljudi, poput BAKA asocijacije, bh. dijaspora vidi šansu u rješavanju najvažnijih pitanja u SAD kao i podršku za njihovu matičnu državu Bosnu i Hercegovinu, istaknuto je na današnjem sastanku. 

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.