12.12.2023. 11:48
0
Oglasila se Amela Šehović, supruga Osmana Mehmedagića nakon što je završila na američkoj “crnoj listi”
Amela Šehović, supruga Osmana Mehmedagića oglasila se na društvenim mrežama nakon što su ona i njen suprug zajedno sa tužiteljicom Dianom Kajmaković završili na američkoj "crnoj listi",

Šehović je napisala:

“Sjećate li se Erika Larsona? To je onaj što ga je američka ambasada po hitnom potupku iz BiH vratila u SAD-e jer je teško kompromitovan.

Iako se iz ambasade često oglašavaju po razno raznim pitanjima, nikad građanima ove zemlje nisu objasnili šta je to tako strašno učinio Larson i ko je tražio da se isti momentalno otpremi iz BiH.

E sad je taj isti Larson raspodijeljen na mjesto sa kojeg odlučuje ko će se naći na američkoj crnoj listi”, objavila je ona.

Inače javnosti je Amela Šehović najviše poznata kao nekadašnja pjevačica.

Ovo su zapravo dodatne sankcije njenom suprugu a u obrazoženju je navedeno:

“U skladu sa članom 7031(c), State Department javno imenuje Mehmedagića za njegovu umiješanost u značajnu korupciju. Mehmedagić je sarađivao sa kriminalnim mrežama i zloupotrebljavao javni položaj da bi se obogatio. Ove akcije obuhvaćaju i njegovu suprugu Amela Mehmedagić Šehović”, navedeno je.

Ranije je Ministarstvo trezora SAD uvelo sankcije Mehmedagiću za saučesništvo u korupciji, direktno ili indirektno umiješanom u korupciju, zbog pronevjere javne imovine, eksproprijacija privatne imovine za ličnu korist ili političke svrhe ili podmićivanja.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.