2.12.2023. 15:00
1
Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija doživjela torturu na aerodromu u SAD, pa označila Konakovića i MVP: "Samo zbog pasoša BiH vas izdvoje"
Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija boravila je u SAD, a na aerodromu u Denveru je doživjela neugodnost gdje joj sva oprema pregledana kao i sve torbe, a kako kaže u objavi na društvenim mrežama, samo zato što ima pasoš Bosne i Hercegovine.

“Zamislite, putujete sa 10 torbi jer se vraćate sa treninga, tu su skije, pancerice i sve privatne stvari, na check-in vas izdvoje jer eto imate bosanski pasoš. Prvo idete na ispitivanje, a zatim svih 10 torbi otvore i svaki dio odjeće koji se nalazi unutra izvade i pregledaju pojedinačno. Znači, pričamo o 10 torbi, za svaku po 20 minuta i onda vas ostave sa svim tim stvarima izvan torbe da opet sami spakujete i stignete na avion. I sve to jer imate bosanski pasoš, bez ikakve druge osnove”, napisala je Muzaferija na društvenoj mreži Instagram.

Najbolja bh. skijašica je u svojoj objavi označila Ministarstvo vanjskih poslova BiH i ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića.

“Da li će se naći rješenje za sportiste da ne moramo doći na aerodrom 8 sati prije leta da bismo bili sigurni da ćemo i stići na let?”.



S druge strane, uspješni sportisti su najbolji ambasadori BiH, pa bi im tim trebalo i olakšati barem putovanje. Ako se diplomatski pasoši mogu dijeliti za turističke zaljubljenike, onda mogu i za perspektivne sportiste pogotovo skijaše kojih i nemamo dovoljno za državu koja je bila domaćin 14. Zimskih olimpijskih igara.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.