23.4.2023. 16:28
0
Sarajevski Vodovod i kanalizacija će do 1. maja zatvoriti sve svoje blagajne
KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo će od 1. maja 2023. godine zatvoriti sve blagajne jer je preduzeće sklopilo ugovor sa JP BH Pošta kojim je omogućeno plaćanje računa bez provizije potrošačima u poštama na području Kantona Sarajevo.

- Već od 1. aprila potrošačima je u okviru ranije poduzetih aktivnosti na reformi sistema naplate, omogućeno, uz predočen račun, plaćanje usluga potrošnje i odvodnje vode u poslovnicama BH Pošte bez troškova provizije. Preduzeće se opredijelilo za ovaj vid saradnje sa BH Poštom jer je zbog velikog broja poslovnica u svim dijelovima Kantona Sarajevo usluga plaćanja računa bez provizije dostupnija svim potrošačima.

Najveći benefit reformi sistema naplate jeste omogućavanje jednostavnijeg, lakšeg i bržeg plaćanja računa bez provizije, smanjenje gužvi na naplatnim mjestima, te veći broj lokacija naplate – ističu iz Vodovoda.

Građani su se žalili da ne mogu u centrima za plaćanje režija u Sarajevu odjaviti recimo člana domaćinstva sa potrošnje za vodu.

- Što se tiče izmjene podatka o broju članova domaćinstva Vodovod i kanalizacija nikada nije ovu uslugu nudilo na blagajnama preduzeća, već se to može obaviti lično samo u Centru za potrošače ViK-a na adresi Jaroslava Černija 8, ili elektronski, putem web stranice ili e-maila - poručuju iz Vodovoda i kanalizacije.

(Ajdin B.)

ViKReforma
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.