12.2.2024. 8:00
0
VIK-u za popravku trebalo 26 sati: Sarajlijama tek jutros puštena voda
Komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" saopćio je da je završen popravak kvara na glavnom potisnom cjevovodu i da se voda počela puštati u sistem, ovjavljeno je oko 01:30 sati iz ovog preduzeća.

Iz ViK-a su naveli da očekuju normalizaciju vodosnabdijevanja nakon što se sistem napuni.

Veći dio glavnog grada Bosne i Hercegovine duže od 26 sati bio je bez vode, iako je prvobitno najavljeno da će se radovi okončati do večernjih sati u nedjelju.

Najmanje deset metara glavne vodovodne cijevi kojom se napaja 70 posto Sarajeva je zavareno.

Problemi su nastali jer su varioci koji saniraju cijevi utokom popravke napuknutih dijelova cijevi uočili da se zbog dotrajalosti cjevovoda pojavljuju nove pukotine.

(Ajdin B.)

RadoviViK
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.