7.9.2023. 16:27
0
Haos u Sarajevu: Glavna vodovodna cijev pukla usljed radova, cesta pod vodom
Radovi koje danas vrše radnici KJKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo na popravci glavnog distributivnog cjevovoda u ulici Alipašina očigledno ne idu onako kako je planirano.

Prilikom zatrpavanja i završetka radova cijev je pukla te se ogromna količina vode sručila na obilžnje ulice Alipašina i Jukićeva.

Iz ViK-a su ranije poručili da na tom lokalitetu već duže vrijeme bilježe isticanje vode zbog kvara na cjevovodu te da zbog izuzetno složene situacije nisu mogli odmah pristupiti popravci.

U ulici Alipašina na saobraćajnici kod autoservisa glavna vodovodna cijev je promjera 500mm, te se nalazi se na dubini od šest metara, a dodatno situaciju usložnjava i obližnji potporni zid.

(Ajdin B.)

RadoviViK
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.