19.5.2023. 12:54
0
Otvoren Javni poziv u sklopu BH ContentLab platforme
S ciljem prikupljanja što kreativnijih ideja za obogaćivanje kvalitetnog i ekskluzivog domaćeg serijskog sadržaja, za sve zainteresovane objavljen je Javni poziv za prijavu projekata kojim se posebno potiče prijava igranih serija i filmova sa tematikom vezanom za ključna događanja iz različitih perioda bh. historije - od srednjovjekovne Bosne pa sve do danas, sa posebnim fokusom na historijske teme poput opsade Sarajeva i događaje iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 i sl.).

Usmjereni Javni poziv je do 31. decembra 2023. godine otvoren za sva pravna i fizička lica da svojim produkcijskim/kreativnim projektom budu partner BH Telecoma za kreiranje što kvalitetnijeg domaćeg sadržaja.

Detaljne informacije Javnog poziva dostupni su na bhcontentlab.ba

Svi zainteresovani svoje projekte mogu prijaviti kroz kontinuirano otvorene javne pozive u okviru BH ContentLab platforme.   

Putem BH ContentLab platforme do sada je realizovano više od 12 projekata igranih serija, te učešće u koprodukciji filmova u iznosu više od 10.000.000 KM.

Do kraja 2025. godine BH Telecom planira investirati 30.000.000 KM u bh. kinematografiju. 

Do sada je kroz Javne pozive BH ContentLab platforme odabrano i 11 novih projekata za fazu razvoja scenarija, te nekoliko filmova za učešće u koprodukciji.

BH Telecom je do sada putem najveće domaće platforme za produkciju BH ContentLab, u saradnji sa domaćim producentskim kućama, realizovao snimanje serije „Kotlina“ kreatora Danisa Tanovića i Amre Bakšić-Čamo, te seriju „Na rubu pameti“ u režiji Elmira Jukića, te „Tender“ Srđana Vuletića.

Također, završeno je snimanje kriminalističke drame „Znam kako dišeš“ kreatorice Jasmile Žbanić i serije „Princ iz Eleja“ kreatorica Amre Bakšić-Čamo i Elme Tataragić. Uskoro se očekuje produkcija serija „Komar“  kreatora Timura Makarevića i „Kad sam bio Hodža“ reditelja Ademira Kenovića.





 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.