23.5.2023. 20:24
0
State Department o Dodikovom susretu s Putinom: "Staza koja vodi prosperitetnoj i sigurnoj budućnosti prolazi kroz Brisel, a ne Moskvu"
FOTO: Patria
Niti jedna vlada, ni na kojem nivou, ne bi trebala u ovom trenutku proširivati saradnju s Rusijom, dok ta zemlja provodi agresiju protiv Ukrajine, rekao je za Glas Amerike portparol State Departmenta, komentarišući današnji susret predsjednika RS-a i Rusije Milorada Dodika i Vladimira Putina u Moskvi.


- Odluka predsjednika RS-a Milorada Dodika da se sastane s Vladimirom Putinom, dok Rusija u isto vrijeme otvoreno krši osnove i zakone međunarodnog poretka, kao i njegovo ranije odlikovanje Putina - kratkovidi su potezi koji ne služe interesima građana Rs-a.

Staza koja vodi demokratskoj, prosperitetnoj i sigurnoj budućnosti, što svi građani BiH žele, uključujući stanovnike RS-a, prolazi kroz Brisel, a ne kroz Moskvu. Stoga, smatramo Dodikov put kontraproduktivnim i nadasve štetnim - poručili su iz State Departmenta



(Patria/A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.