12.6.2023. 7:58
0
Prva grupa od 285 hadžija iz BiH otputovala u Medinu
Prva grupa od 285 budućih hadžija iz Bosne i Hercegovine jutros je oko 6.30 sati s Međunarodnog aerodroma u Sarajevu otputovala u Medinu.
Prva grupa od 285 budućih hadžija iz Bosne i Hercegovine jutros je oko 6.30 sati s Međunarodnog aerodroma u Sarajevu otputovala u Medinu.

Hadžije su se prije polaska okupile u Džamiji kralja Fahda, gdje im se prigodno obratio Dževad-ef. Hadžić, rukovodilac Ureda za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

- Putovanje kreće nakon dugih i pomno planiranih priprema koje su trajale nekoliko meseci. Mogu kazati da smo sve pripreme obavili vrlo detaljno. Sobe za hadžije su već osigurane, pa će oni koji danas dođu, odmah biti smješteni u hotele i spremni za provođenje detaljnog programa - kazao je efendija Hadžić.

Posjeta Revdi
Najavio je da je posjeta Revdi planirana već za 15. juni, a hadžije će prije samog polaska u Mekku posjetiti još nekoliko važnih lokacija.

- Do 19. juna sve hadžije iz Bosne i Hercegovine će boraviti u Medini, nakon čega će se premjestiti u Mekku, gdje će se pripremati za ibadete. Nadam se da će hadžije biti zdrave i da će se pridržavati svih preporuka na koje smo im ukazivali tokom naših sastanaka - rekao je Hadžić.

Kako je istakao, u timu vodiča su iskusni i stručni ljudi koji su spremni dati sve od sebe i biti na raspolaganju hadžijama.

Glavni vodič prve grupe, Izet-ef. Čamdzić je u razgovoru za Agenciju MINA pojasnio kako je nada i dova svakog hadžije da se sa ovog putovanja vrati čist od grijeha i spreman započeti novu stranicu života.

- Poruka hadžijama je da bez treme i smireno krenemo u goste Uzvišenom Bogu, te da čistog nijeta i onako kako smo se pripremili, sve obavimo kako Gospodar od nas zahtjeva. Sretni smo da ovogodišnji hadž počinje sad - kazao je efendija Čamdžić.
Hadz
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.