20.6.2023. 21:41
0
Vlada TK: Po 50.000 KM Teočaku, Sapni i Čeliću za otklanjanje šteta nastalih poplavama i klizištima
Vlada Tuzlanskog kantona (TK) na današnjoj redovnoj sjednici donijela je tri odluke o davanju saglasnosti na odluke o dodjeli jednokratne novčane pomoći za hitne intervencije općinama Teočak, Sapna i Čelić.

Riječ je o inicijalnim sredstvima za otklanjanje šteta nastalih od poplava i klizišta koja će pomoći stvaranju normalnih uslova za život u ugroženim općinama nakon čega će uslijediti procjena šteta i značajnija pomoć.

Odlukama je dodijeljena jednokratna pomoć u iznosu od po 50.000 KM općinama Teočak, Sapna i Čelić za hitne intervencije uslijed djelovanja prirodne nesreće izazvane obilnim kišnim padavinama, bujičnim poplavama i klizištima u 2023. godini.

Vlada TK također je donijela Odluku o prihvatanju teksta Zahtjeva za dodjelu jednokratne novčane pomoći za hitne intervencije Općini Čelić u toku djelovanja prirodne nesreće, koji će biti upućen Vladi FBiH i Federalnom štabu civilne zaštite.

(Ajdin B.)

Vlada TK
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.