24.6.2023. 9:15
0
BIHAMK upozorava: Danas i sutra zabranjen je prevoz eksplozivnih materija
FOTO: Ilustracija
Zbog održavanja vjerskih manifestacija „Dani Ajvatovice“ i „Sveti Ivo“, danas i sutra zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Srednjobosanskog kantona. Danas do 16 sati zabranjen je saobraćaj teretnih vozila na putnom pravcu Jajce-Crna Rijeka (u Podmilačju).

Za vrijeme obustave teretna vozila saobraćaju preko Mrkonjić Grada i Čađavice ili dionicom Turbe-Karanovac.

Danas od 17:30 do 18:30 sati doći će do poptpune obustave saobraćaja na raskrsnici ulica u Donjem Vakufu (ulice 14.septembar i 770 Sbbr).

Na magistralnom putu Čitluk-Tromeđa danas od 16 do 17:30 sati doći će do potpune obustave saobraćaja, također zbog vjerske manifestacije (hodočašće za 42.godišnjicu Gospinih ukazanja u Međugorju).

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 06 do 15:00 sati, saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na alternativne pravce. Od 15 sati do 6 sati ujutro na mjestu radova saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Danas, od 07 do 19 sati, zbog asfaltiranja, obustavlit će se saobraćaj na dionici regionalnog puta R-467 Zenica-Arnauti. Za vrijeme obustave vozila se usmjeravaju na put Donja Varda-Gornja Varda-Bistrik.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima:Lašva-Kaonik, Šićki Brod-Lukavac, Srbljani-Bosanska Krupa, Bihać-Kamenica, Ripač-Dubovsko, Čitluk-Ljubuški, Bijeljina-Rača, Livno-Šuica, Livno-Renjići, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Na graničnim prelazima za putnička vozila za sada nema dužih zadržavanja. Granični prelaz Krstac (putni pravac Gacko-Nikšić) je otvoren za međunarodni saobraćaj, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.



(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.