25.6.2023. 18:59
0
Građani Sarajeva i studenti u memorijalnoj šetnji za Azru Spahić i Almu Suljić
U Sarajevu je počela memorijalna šetnja u znak sjećanja na tragično stradale doktorice Azru Spahić i Almu Suljić. Šetnju je organiziralo Udruženje studenata Medicinskog fakulteta u Sarajevu USMF i Udruženje studenata medicine u BiH BoHeMSA koji su pozvali građane da im se pridruže.

Šetnja je krenula ispred Medicinskog fakulteta u Sarajevu, završit će na mjestu stradanja mladih dokorica.

Iz udruženja su poručili da nikada neće dopustiti da Azra i Alma budu zaboravljene.

“Svim silama ćemo se truditi da ova dva tragično prekinuta života budu motiv da se dogode velike promjene koje će spasiti druge živote. Znamo da je to ono što bi one učinile da se isto dogodilo nekome od nas”, poručili su.

Podsjećamo, 26. maja u 23:30 u Ulici maršala Tita u Sarajevu došlo je do nesreće u kojoj su stradale dvije mlade doktorice, a vozač Armin Berberović u krvi je imao 0.41 promil alkohola te je vozio brže od ograničenja kada je udario djevojke. Nakon naleta na djevojke nije se odmah zaustavio, nego je još udario u prometni znak, a zatim i u zid.

Azra Spahić odmah je poginula, a Alma je preminula prije nekoliko dana u bolnici, prenosi Raport.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.