26.6.2023. 11:23
0
Muriz Memić: Alisa me tužila za jednu rečenicu, a nikada nije što kažem da je odvela Dženana u smrt
FOTO: Avaz
Pred Apelacionim vijećem Suda BiH danas je završen dokazni postupak u predmetu Zijad Mutap i ostali, prilikom čega su odbijeni svi prijedlozi odbrane Alise Ramić i Zijada Mutapa.

- Ja kažem da je ovo bilo očekivano jer u prethodnom postupku oni nisu imali nikakve svjedoke. Ne znam što sad, jer cijelo vrijeme su nama spočitavali i tužiocima da skrate postupak, da ne dovode svjedoke, evo oni su tada tražili. Ja bih lično volio da se pojavila Jasminka Dželilović da objasni ovdje ko je njoj naredio kakav će nalaz ona napisati i zašto je ona tražila dr. Kemala Dizdarevića da promijeni mišljenje. Očekivano je bilo da se odbije, evo idu završne riječi. Ovaj postupak je okončan što se tiče dokazivanja. Sada ste vidjeli, meni je Općinski sud naložio da isplatim 30 KM Bariću Josipu, ja sam pripremio, on je odbio. Meni su moje kolege vozači skupili to jer su rekli da su naučili ovakvim davati kao što je Barić Josip. Tražio je troškove za parking što je došao kao svjedok u Općinski sud za klevetu, što me je tužila Alisa Ramić. Tužila me je za jednu rečenicu, a nije me nikada tužila što kažem da je odvela Dženana u smrt, znači odvela je dijete. Njen muž je svjedočio, znači on živi sa tom osobom, ima dijete s tom osobom, a ta osoba Alisa Ramić je moje dijete je odvela u smrt, a tužila me je za neku riječ – izjavio je Muriz Memić između ostalog, prenosi Avaz.

“Iako sam priželjkivao da odluka bude drugačija, znao sam da po zakonu ne može biti. Ovo je pretres pred Apelacionom vijećem gdje se otklanjanju bitne povrede. Ako je odbrana imala mogućnost da te vještake predloži u prvostepenom postupku, njihov problem je to što su to prepustili. Ja sam protiv troje vještaka 2018. podnio krivičnu prijavu pa je pitanje mogu li se oni uopće saslušavati kao stručni svjedoci. jer bi svjedočenjima mogli izložiti sebi krivičnom godnjenju.

Oni su konstatovali teški potres mozga, a čuli smo od dr. Kemala Dizdarevića da teški potres mozga ne postoji, već postoji samo potres mozga. Osobu koja je potpuno svjesna i orijentisana, nema potrebe upućivati na dalje preglede neurohirurga, otpuštena je kući isti noć. Imamo 10 svjedoka koji kažu da je bila svjesna i da nije gubila svijest”, izjavio je Feraget za Raport.

Dodaje da odbrana ide na psihogenu amneziju, na to da je potres mozga posljedica apsansa.

“Neću licitirati kakva će biti konačna odluka, te potisnute emocije nikada ne umiru, pa ćemo vidjeti šta će život dalje donijeti Alisi Ramić. Ona se nosi sa ovim problemom, iako smo čuli od dr. Žuje da je gledala ubici Dženana Memića u oči. Nije Muriz džabe rekao neka Dalida kaže prezime, a on će reći ime. Dalida Buzić je 15.3.2016. rekla, a to je mogla samo saznati od Alise Mutap, da njegova namjera nije bila da ubije Dženana, već je to bila tuča koja je eskalirala. Ako je Alisa gledala ubicu u oči, ako je tvrdila da 2,5 sata nije imala sjećanja, i predlagati novog vještaka na okolnosti da je potres mozga posljedica apsansa, bez medicinskih nalaza je bio očajnički potez i zato je ova odluka suda zakonita”, dodao je Feraget za Raport.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.