27.6.2023. 18:37
1
Ogrešević strahuje od početka anarhije: Je li to faktičko priznavanje nezavisnosti RS-a?
Nermin Ogrešević, predsjednik Narodnog evropskog saveza (NES) BiH, poručuje kako je predsjednik RS-a Milorad Dodik odlučio srušiti posljednju branu za njegove secesionističke namjere.

Iskoristio je Ogrešević priliku i Trojku optužio za podjelu plijena dok lider SNSD-a udara na državu. 

Ogrešević smatra kako bi donošenje zakona o neprovođenju odluka Ustavnog suda u RS-u značilo početak anarhija.

Njegovu objavu ovim putem prenosimo u cijelosti: 

- Dotjera Dodik cara do duvara. I to dok ga nijemo posmatraju bošnjački predstavnici u vlasti, bh. pravosuđe, visoki predstavnik i predstavnici međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini.

Da nije zabrinjavajuće možda bi bilo i smiješno. Ali odavno ništa nije smiješno u Bosni i Hercegovini, posebno od trenutka kad su Milorad Dodik i Dragan Čović izabrali podobne u Bošnjaka (muslimana, kako ih Dodik zove) da s njima prave vlast.

U isto vrijeme dok predstavnici Trojke u vlasti pričaju o saradnji i kompromisima, Dodik je pokrenuo dosad najveći udar na državu i pravi jedan od posljednjih koraka ka proglašenju nezavisnosti bh. entiteta Republika Srpska.

Dok lideri Trojke iz udobnih fotelja dijele preostali plijen ili bolje reči podanički ispunjavaju Dodiku i Čoviću želje i daju im pozicije iz bošnjačke kvote, predsjednik bh. entiteta RS odlučio je pokušati srušiti i posljednju branu za njegove secesionističke namjere: Ustavni sud Bosne i Hercegovine.

Ukoliko se zaista usudi donijeti zakon kojim će zabraniti provedbu odluka Ustavnog suda BiH na teritoriji bh. entiteta RS, bit će to početak anarhije, gdje će se dovesti u pitanje rad i skoro svih ostalih državnih agencija u Republici Srpskoj, pa i Tužilaštva BiH i SIPA-e.

Je li to faktičko priznavanje nezavisnosti RS?

Visoki predstavnik, međunarodna zajednica, a posebno bošnjački predstavnici u vlasti, koalicioni partneri Milorada Dodika, dužni su to objasniti građanima. Jer, njihova šutnja (uz poneko isprazno saopćenje) ih ne abolira od Dodikovih secesionističkih poteza.

Naprotiv, čini ih Dodikovim saučesnicima, napisao je Ogrešević.



(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.