29.6.2023. 10:55
0
Tužilaštvo BiH odgovorilo: Šta čeka one koji su usvojili antiustavni zakon u RS-u
Stigao jeodgovor Tužilaštva BiH u vezi sa zakonom kojeg je usvojila Narodna skupština RS-a o neprovođenju odluka Ustavnog suda BiH. Međutim, na konkretno pitanje šta će Tužilaštvo BiH poduzeti u vezi sa eklatantnim slučajem kršenja Krivičnog zakona BiH, što donošenje jednog ovakvog zakona svakako jeste, iz Tužilaštva nam je stigao prilično neodređen odgovor.

Tužilaštvo BiH i agencije za provedbu zakona prate situaciju, te će poduzimati mjere prema osobama koje počinje neko od krivičnih djela iz Krivičnog zakona BiH, rečeno je iz Tužilaštva BiH za Oslobođenje.

Podsjećamo, na sjednici održanoj u utorak 27. juna, Narodna skupština RS je usvojila zakon kojim je definisano da se odluke Ustavnog suda BiH neće provoditi na teritoriji RS-a. Ovim zakonom se ujedno pruža svaki oblik zaštite svima koji će eventualno odbiti obavezu sa provode odluke Ustavnog suda BiH.

Ovaj zakon je usvojen jednoglasno. Začnije, od 65 zastupnika, koji su prisustvovali posebnoj sjednici NSRS-a glasalo je njih 56 i svi su bili za.


(Admir O.)

Tuzilastvo
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.