2.7.2023. 18:32
1
Mijatović poslao poruku građanima RS-a: "Dodik je spreman da ide u rat jer nema nazad"
FOTO: N1
Potpredsjednik SDP-a i ministar obrta u Vladi Federacije BiH Vojin Mijatović poslao je poruku, kako je rekao, svima koji žive u entitetu RS, bez obzira na stranačku pripadnost, a nakon govora Milorada Dodika na Kozari.

“Ovo dok pišem uopšte se ne reflektujem ni na politiku u Sarajevu ili Mostaru, niti na međunarodnu zajednici, to ćemo u ovom momentu potpuno staviti na stranu.

Danas sa Kozare, potpuno psihički razoren, Dodik nam poručuje da mi i naša djeca trebamo u sukob i rat da bi spasili njega, njegov lik i djelo, a sve to nam pakuje u šareni papir koji zove opstanak Republike Srpske i srpskog naroda.

Danas po prvi put javno poručuje ‘Ja ne mogu nazad’! Potrošio je sve narodne pare, potrošio je sve propale projekte, ubio je svaku nadu za boljim i normalnim životom, otjerao je stotine hiljada Srba širom zapadne Evrope, on zaista nema nazad, ali ključno pitanje je možemo li mi nazad ili ćemo povesti svoju djecu u novo stradanje da bi spašavali njega”, prenosi Slobodna Bosna.

On ističe da su naredni mjeseci najveći izazov za sve Srbe koji žive u BiH, kaže da su samo dvije opcije: Ili će se riješiti Dodika i sačuvati mir za sebe i svoje porodice ili će sačuvati Dodika i uvesti u novo stradanje svoje porodice.

“Ukoliko smo normalni ljudi pogledat ćemo prvo svoju djecu, a onda donijeti jedinu ispravnu odluku.

Uvjeren sam da ima pameti među nama i da nas ovaj put neće prevariti i uzeti nam ostatak života, nemamo pravo to uraditi našoj djeci”, poručio je Mijatović.



(Elmedina H.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.