4.7.2023. 14:37
0
Konaković se sastao s ambasadorom i specijalnim predstavnikom Kine za evropske poslove
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković danas se sastao sa visokom delegacijom Narodne Republike Kine koju je predvodio ambasador Vu Hongbo (Wu Hongbo), specijalnim predstavnikom kineske vlade za evropske poslove.

Ministar Konaković poželio je visokom gostu i delegaciji srdačnu dobrodošlicu te istakao tradicionalno dobre odnose Narodne Republike Kine i Bosne i Hercegovine.

Naglasio je zadovoljstvo povratkom fokusa Evropske unije na zbivanja u Bosni i Hercegovini koji se bilježi nakon aktivnosti na aktuelnoj bh. političkoj sceni. Istakao je da su promjene koje su se dešavale posljednjih mjeseci za BiH veoma važne na njenom putu prema EU te da se trenutno intenzivno radi na tome da se trenutna politička događanja u zemlji usmjere u pravcu poboljšanja u prvom redu sigurnosne situacije koja je uslova za sveobuhvatniji razvoj i prosperitet.

Sagovornici su se složili da su politika i ekonomija u neraskidivoj vezi i da se intenziviranjem diplomatskih aktivnosti otvara put svim drugim segmentima saradnje.

Ambasador Vu Hongbo, specijalni predstavnik Vlade Narodne Republike za evropske poslove naglasio je poštovanje suvereniteta i integriteta Bosne i Hercegovine i spremnost Kine da i dalje pruža svestranu podršku Bosni i Hercegovini na njenom razvojnom putu i putu prema Evropskoj uniji.

Naveo je da pored razvojnih projekata koje Vlada Kine implementira u Bosni i Hercegovini ima prostora za intenziviranje saradnje kroz razvoj turističke ponude između dvije zemlje, obrazovnih projekata, tehničkih i tehnoloških projekata, projekata za razvoj infrastrukture i širenje poslovnih kontakata.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.