25.7.2023. 10:03
1
Konaković: Pojedinci traže da trojka ne razgovara o približavanju u EU dok NSRS ne povuče svoje zakone
Lider NiP-a i ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković jutros se oglasio dajući osvrt na aktuelnu političku situaciju kada je riječ o dogovoru između RS i Federacije BiH kao i dogovora na državnom nivou, navodeći da pojedini mediji i političari traže da trojka ne razgovara o zakonima koji BiH značajno približavaju EU sve dok NSRS ne povuče sporne zakone koje je donijela

Zvuči zaista nevjerovatno da neki političari, novinari, urednici traže da “Trojka” ne razgovara o zakonima koji nas značajno približavaju EU sve dok NSRS ne povuče sporne zakone koje je donijela.

Sporne zakone koje je visoki predstavnik poništio, stavio van snage, formalno više ne postoje.

Tražiti da se takvi zakoni povlače u NSRS znači pristanak na teoriju da visoki predstavnik ne postoji i da su mu odluke ništavne.

Mudro baš od mudrih glava – napisao je Konaković. 


(Admir O.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.