26.8.2023. 11:37
1
Konaković: Nisu oni ljuti što smo otkrili da su se prodali, nego što su jeftini
Ministar vanjskih poslova BiH i predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković oglasio se ponovo nakon jučerašnje press konferencije Trojke na kojoj je, između istalog, otkrio da je Hayat prodao prava na prodaju programa Telekomu Srbije.

“Nisu oni ljuti samo zato što smo otkrili da su se prodali, a u patriotizam se kunu. Ljuti se jer znaju da smo vidjeli koliko koštaju. Sramotno su jeftini”, komentirao je Konaković.

Konaković se jučer raspravljao i sa novinarkom ove televizije, odakle su ga onda optužili da ju je verbalno napao. Ministar vanjskih poslova BiH se nakon toga oglasio poručivši da novinarki Hayata nije rekao nijednu ružnu riječ uz objavljen video isječak sa press konferencije.

Inače, nakon što je Raport prenio izjavu Konakovića, u kojoj je ustvrdio da je televizija Hayat prodala svoja televizijska prava Telekomu Srbije, redakciju Raporta nazvao je vlasnik ove televizije Elvir Švrakić. Smetalo mu je što smo prenijeli tu izjavu prenio, kao i reakciju Švrakića koju je objavio na Facebooku u kojoj kaže da je Konaković ‘psihijatrijski slučaj’.

Švrakić je urlajući tražio urednika. Nije mogao sakriti svoj bijes pa je vrijeđao rad novinara Raporta, kao i urednike. Onda je prijetio tužbama. Zbog čega tačno nije jasno, s obzirom na to da je Raport prenio i njegovu reakciju.

Švrakić je u naletu bijesa kazao kako Raport objavljuje laži. Na upit koju je Raport laž objavio on je kazao da je laž da je on vrijeđao Konakovića.

Na konstataciju urednice da je Švrakić na Facebooku napisao da je Konaković ‘psihijatrijski slučaj’, vlasnik televizije čiji je svodnik Telekom Srbije ima objašnjenje.

“Pa ja sam tražio vještačenja u Zagrebu i Beogradu. I ljudi su mi rekli da je on psihijatrijski slučaj”, rekao je Švrakić.

 

 



(Admir O.)

 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.