16.8.2023. 13:08
2
Konaković: Zapaljive izjave nama donesu poene, ali našim građanima ne plaćaju račune
Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova BiH kaže da je od ambasadora Bosne i Hercegovine u Bugarskoj tokom službene posjete saznao da je za vrijeme njegovog mandata prosječna plata u toj zemlji udvostručena, da je duplo veća.

“Ambasador Rumunije mi je prezentirao podatke koji kažu da je ta zemlja iz EU povukla 75 milijardi eura tokom 16 godina članstva. 146,6 milijardi KM za predmetni period (9,1 milijardu KM godišnje). BDP Rumunije iznosio je 20% od prosjeka EU prije ulaska u EU (2007 godine), 2010 godine iznosio je 40% od prosjeka EU, 2020 godine iznosio je 77% od prosjeka EU”, objavio je Konaković.

Kaže da će vrlo brzo doći na prosjek BDP-a u EU te da je sve nabrojano tako kako jeste zbog činjenice da su obje zemlje članice EU.

“Šta god mislili i kako god se osjećali političari u BiH, sve dok ove brojke ne postanu i naš cilj, naš fokus ne stavimo na procese koje nas vode prema EU, nismo pošteni prema onim koji su nas birali. Zapaljive izjave, svađe, konflikti, donesu nama poene, al’ našim građanima ne plaćaju račune i ljude u lijepoj BiH ne zadržavaju”, ocijenio je Elmedin Konaković.


(Admir O.)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.