5.7.2023. 13:37
0
Muriz Memić: "Kolić ismijava moje mrtvo dijete, pokušava obmanuti sudsko vijeće"
FOTO: N1
Dokazni postupak u predmetu protiv optuženih Zijada Mutapa, Alise Mutap-Ramić, Hasana Dupovca, Josipa Barića i Muamera Ožegovića okončan je 26. juna ove godine, a danas je u Sudu BiH održano iznošenje završnih riječi.

Nakon ročišta medijima se obratio otac ubijenog Dženana, Muriz Memić.

"Iskreno ne znam da li bi iko bolje. Dodali su novo svjedočanstvo doktora Kemala Dizdarevića. Ne stavlja se optuženim na teret ubistvo, što je pokušao kreten Kadrija Kolić da obrazloži na svoj način. Žalosno je gubiti vrijeme za njega. Tužioci su sve rekli što je trebalo. Sud očekuje sutra nastavak. Očekujem da budu optuženi i to najstrožijom kaznom. I to sve zbog načina njihovog ponašanja proteklih sedam godina. Zbog ponašanja kretena Kadrije Kolića sam ja u sudnici već sedam godina. Zbog njega i njemu sličnih. Pokušao je pričati o kantonalnoj presudi, o podmetnutim dokazima… On danas o tome priča, samo što nije rekao da je pogriješio Kantonalni sud i Vrhovni sud", izjavio je Muriz - prenosi Dnevni Avaz.

Muriz Memić je oštro prokomentirao Kadriju Kolića, advokata Josipa Barića, kazavši da su tužioci sve objasnili i da čeka sedam godina, a da je mučno slušati Kadriju Kolića jer je lažov.

"Sistem je koruptivan bio, dešavaju se promjene. Mučno je slušati Kadriju Kolića. Kadrija Kolić je lažov, čovjek bez emocije i empatije. Tužioci imaju emocije, Kadrija Kolić je nema. To je lažov, kreten. Pokušava obmanuti sudsko vijeće. I dalje ismija moje mrtvo dijete. Poručujem mu da se ne igra, da ja radim preozbiljnu stvar. Ja želim da saznam ko mi je ubio dijete", rekao je Memić.

Dodao je da ne traži više ništa.

"Ja ne tražim pare kao on. Neka se ne igra sa mojim živcima i osjećanjima. Mučno je slušati kretena Kadriju Koliću, on vrijeđa moje mrtvo dijete", zaključio je Memić.

(Elmedina H.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.