7.7.2023. 9:16
0
Milatović: Najvažniji segment posjete Beogradu potpuna normalizacija odnosa
FOTO: N1
Crnogorski predsjednik Jakov Milatović izjavio je danas da će u fokusu njegove predstojeće posjete Beogradu 9. i 10. jula biti potpuna normalizacija odnosa sa Srbijom kao važnim ekonomskim partnerom.

Milatović je u izjavi za RTCG podsjetio da će se sastati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i saopćio da će ga pozvati da dođe u Crnu Goru.

- Vučić je bio na mojoj inauguraciji. Siguran sam da će doći - rekao je Milatović, prenosi Dnevni Avaz.

Najvažniji segment
Istakao je da će najvažniji segment posjete biti ponovno postavljanje diplomatskih odnosa na nivou ambasadora, pošto ni Srbija nema ambasadora u Podgorici, niti Crna Gora ambasadora u Beogradu.

- Akcenat će biti i na drugim temama: ekonomska saradnja, zajednički infrastrukturni projekti, zajednički put ka Evropskoj uniji, ali tema oko ambasadora je preduslov - naveo je Milatović.

Polaganje cvijeća
Milatović će se u Beogradu sastati i sa predsjednikom Narodne skupštine Vladimirom Orlićem.

Najavljeno je da će položiti cvijeće ispred Osnovne škole "Vladislav Ribnikar“, a u čast Milatovićeve posjete ambasada Crne Gore prirediće i svečani prijem u Crnogorskoj kući u Beogradu, navodi RTCG.


(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.