10.7.2023. 14:11
0
SIPA izuzimala dokumentaciju iz OC Jahorina
Pripadnici SIPA-e izuzimali su dokumentaciju iz Olimpijskog centra Jahorina, a prema zahtjevu Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, potvrđeno je Raportu.

“SIPA je postupala i taj je postupak realiziran. Okružnoj javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo je dostavljen izvještaj. Oni mogu dati više podataka", kazala je za Raport Jelena Miovčić, glasnogovornica SIPA-e.

Međutim, portal Capital piše da je među spornim nabavkama koje se istražuju najvažnija nabavka šestosjedne žičare vrijedne 17 miliona maraka.

Sud Bosne i Hercegovine je, prema pisanju banjalučkog portala, nedavno odbio tužbu Olimpijskog centra (OC) Jahorina protiv rješenja Kancelarije za razmatranje žalbi BiH (KRŽ BIH) kojim su poništeni njihov tender i odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača za nabavku 17 miliona vrijedne šestosjedne žičare. U tome ne bi bilo ništa sporno da pomenuta žičara ne postoji već gotovo dvije godine. Capital piše da se firma TNT iz Banje Luke još 2021. godine žalila na Zaključak OC Jahorina u postupku nabavke šestosjedne isklopive žičare na lokaciji Rajska dolina, ali uprkos tome OC Jahorina je proveo postupak nabavke i dao ugovor italijanskom preduzeću Leitner, čime nije ispoštovao suspenzivno djelovanje žalbe.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.