15.7.2023. 8:26
0
Ahatović: Zukan Helez zna šta govori, ima plan B koji ne treba otkrivati
FOTO: N1
Vojni analitičar Nedžad Ahatović gostovao je na Face TV-u.

Tom prilikom je istakao da NATO put BiH "zavisi od nas".

- Moramo jačati naše institucije i kapacitete. Imamo Oružane snage koje su spremne odgovoriti izazovima - rekao je Ahatović, prenosi Avaz.

Dodao je da EUFOR nema dovoljno vojnika u BiH.

- Ali će ih poslati u slučaju vojne nestabilnosti! Nije potrebno raspoređivanje NATO trupa u Brčkom u ovom trenutku.

Imamo prevelika očekivanja od međunarodne zajednice. Građani ne trebaju da se boje rata. Okolnosti su drugačije nego devedesetih. Može doći do određenih nestabilnosti. Dodik nema jaku vojnu silu - kazao je, između ostalog, Ahatović.

Naglasio je da se Oružane snage BiH ne mogu tako lako raspasti na tri dijela.

- Tamo su ljudi koji odgovorno rade posao. Iznenadili biste se. Zukan Helez zna šta govori. Ima plan B - situacija je takva da se on ne treba otkrivati. Vojska je ozbiljna institucija - rekao je Ahatović.

Kompletan intervju Ahatovića pogledajte na YouTubeu


(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.